Natuurlijke materialen in je interieur

Natuurlijke materialen in je interieur

1 maart, 2017

In de blog over de interieurtrends voor 2017 kan je het al lezen, we kunnen niet meer om de natuurlijke materialen heen. Of het nu gaat om accessoires of om meubelen, hout, brons en natuursteen worden onmisbaar in het interieur. Natuurlijk ook omdat deze trend perfect aansluit op de urban jungle trend met warme en groene kleuren. Hieronder vind je inspiratie zodat ook jij deze trend kunt overnemen!

#1 Terracotta potten

In de kleurencombinatie grijs, groen en wit past het warme, roodbruine terracotta perfect. Naast de wat koelere tinten zorgt dit voor wat warmte in huis. Het is niet moeilijk om terracotta op te nemen in je interieur omdat er vele soorten en maten potten van verkrijgbaar zijn. Zet ze op een plank aan de muur met een cactus erin voor een stoere uitstraling of juist als groepje bij elkaar op de grond voor een echt statement

#2 Kurk

Kurk wordt steeds meer erkend als woontrend! Kies ervoor om rustig aan te beginnen met onderzetters of het welbekende prikbord van kurk of ga er helemaal voor met een bureaublad van kurk. Ook zien we steeds meer accessoires verschijnen met kurkprint, denk aan lampenkappen of dienbladen.

Kurk wordt steeds meer erkend als woontrend

#3 Planten

Groen is hot! Plaats planten niet alleen in je woonkamer maar ook in de keuken, hal, slaapkamer en misschien zelfs de badkamer! Hou er in de badkamer wel rekening mee dat er een raam moet zijn en kies voor een exotische plant. Hang planten op aan de muur, ga voor grote of voor kleine exemplaren en omarm de urban jungle trend!.

#4 Marmer

Marmer is een materiaal dat luxe en tegelijkertijd rust en eenvoud uitstraalt. Daarnaast is het makkelijk te combineren. In combinatie met hout kan marmer zorgen voor een warme uitstraling en in combinatie met staal juist meer industrieel.

Er zijn prachtige (bijzet)tafels, bankjes en wandplanken verkrijgbaar met een marmeren blad. Is dit een te groot risico voor jou? Gelukkig zijn er oneindig veel accessoires in marmer te vinden. Denk aan kandelaars, onderzetters, klokken, plateaus en lampen.

Ook in de keuken is marmer erg populair! Marmer is erg hygiƫnisch en krasvast, wat het perfect maakt voor in de keuken. Van snijplanken tot zeeppompjes.

#5 Brons

Waar enige tijd geleden het glanzende koper nog helemaal in was, is dat nu alweer op zijn retour en wordt het ingehaald door brons. Met dit materiaal voeg je heel subtiel kleur toe aan je interieur. Het fijne is dat je deze trend zo oppikt door middel van een aantal accessoires! En het staat prachtig in combinatie met bovenstaande trend, marmer.

Voorbeelden van prachtige marmeren producten zijn lampen, opengewerkte opruimbakjes met glas, maar ook bureauaccessoires zoals scharen en pennen kunnen van brons zijn! Ook enkel een mooie bronzen lijst kan zorgen voor warmte in de ruimte.

Behoefte aan meer persoonlijk advies? Maak een afspraak bij ons Woonadviescentrum!