Tips voor duurzaam wonen

Tips voor duurzaam wonen

4 juli, 2017

Bewust leven is niet zomaar een trend, het is een levensstijl die je jezelf aan kan leren om zo lang mogelijk van je interieur (en onze planeet) te kunnen genieten! Een bijkomend voordeel is dat het nog goed is voor de portemonnee ook. Maar, hoe pak je dat nu precies aan? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Duurzame keuken

- Duurzame materialen. Kies voor een keuken die gemaakt is van FSC-hout: hout dat afkomstig is uit ecologisch beheerde bossen. De productie van dit hout is beter voor het milieu, en het is ook nog eens recyclebaar.
- Duurzame keukenapparatuur. Er zijn verschillende apparaten in de keuken die de ruimte duurzaam kunnen maken. Te denken aan koelkasten met led-binnenverlichting en vaatwassers die het spoelwater van de laatste spoeling bewaren voor de eerste spoeling van de volgende vaat. Bespaart allemaal op de energierekening!

Bron: Interieurdesigner

Duurzame badkamer

- Slimme kranen. Kranen met een waterspaarstand kunnen waterverbruik met 50% verminderen doordat je ze niet in één beweging open kunt draaien. Daarnaast voegt de kraan lucht toe aan de straal zodat hij voller wordt, met minder water.
- Douchethermostaat. Bij veel douchekranen meng je warm en koud water, dit kost onnodig veel tijd en dus water! Met een thermostaatkraan heb je meteen de juiste temperatuur waardoor je al snel 35% water bespaart.
- Korter douchen. Als iedereen 2 minuten korter douchet dan normaal, kan dit tot 25% per jaar besparen op water én verwarmingskosten.


Duurzame meubelkeuze

- Tijdloze meubels. Wanneer je nieuwe meubels uitkiest, zorg er dan voor dat deze niet zo trendgevoelig zijn dat deze na een jaar vervangen moeten worden. Tijdloze meubelen kunnen net zo mooi zijn en dit is beter voor de portemonnee en het milieu.

Bron: Pinterest

Duurzame verlichting

- Maak gebruik van daglicht. Kies voor lichte kleuren in je interieur; deze weerkaatsen het natuurlijke daglicht zodat je zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van kunstlicht.
- Sfeervolle spaarlampen. Wanneer het buiten donker wordt, zijn er toch lampen nodig voor licht. Ga voor een duurzame spaarlamp, die zijn tegenwoordig al lang niet meer zo sfeerloos als dat ze eerst waren gelukkig.


Interesse in een duurzaam interieur? Of het nu gaat om de badkamer, keuken of de woonkamer, bij Wooon Leiderdorp adviseren we je graag. Maak nu een afspraak bij het Woonadviescentrum!