Vloertrend van 2018: de PVC vloer

Vloertrend van 2018: de PVC vloer

23 oktober, 2018

De laminaatvloer is een lange tijd dé koploper van vloertrends geweest. Echter is de PVC vloer in 2018 bij velen favoriet geworden. In dit blog vertellen we je graag meer over de voordelen van de PVC vloer.

Wat is PVC eigenlijk?
Deze afkorting staat voor het woord polyvinylchloride. Een type kunststof dat voor veel doeleinden als basis wordt gebruikt, zo ook voor vloeren. De vloersoort is verlijmbaar en zorgt voor het gevoel geven dat je een echte houten vloer hebt liggen. In veel huishoudens wordt deze trend gebruikt, omdat de vloersoort enorm slijtvast is. Je kunt dus gerust je huisdier of dreumes zijn gang laten gaan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een beschadigde vloer.


Waarom je voor PVC moet kiezen?
Twijfel je of je voor een PVC vloer moet kiezen? Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje.

#1 Super sterk!
Zoals hierboven al beschreven, is de PVC vloer enorm slijtvast, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Makkelijk schoon te houden en bij het verplaatsen van je meubels tijdens het herinrichten van je huis, kan jouw vloer best tegen een stootje.

#2 Warme voeten
Zeg je warme sloffen maar gedag, want een PVC vloer is perfect voor vloerverwarming! De vloer houdt weinig warmte tegen, maar zorgt wel voor een goede geleiding. De vloer past zich snel aan aan verschillende tempraturen en zal dus zorgen voor een heerlijk warm huis.

#3 Dansen in huis
Maak je geen zorgen dat je overlast veroorzaakt bij de buren tijdens een feestje of een dansje. De PVC vloer is geluidsdempend en dus óók geschikt voor appartementen. De onderburen zullen geen last hebben als jij vlak voordat je naar je werk vertrekt je schoenen met hak vast aantrekt.

Ben je net zo enthousiast over PVC vloeren als wij? Onze adviseurs van Berg&Berg vertellen je graag meer over deze mooie vloersoort. Kom snel langs op WOOON Leiderdorp!