Winterwonderland met uitbundig groen

Winterwonderland met uitbundig groen

12 april, 2018

In het winterwonderland van meesterbloemisten van Florian Seyd en Ueli Signer kom je ogen te kort. In Shop for a Week staan bloemen, planten en andere natuurschatten uitgestald in een setting die het hart van iedere (amateur)stylist sneller laat kloppen. Perscentrum Wonen vroeg meesterbloemist Seyd om advies hoe we met planten en groen een kerstinterieur kunnen creëren dat net zo weelderig is als de tijdelijke winkel.

Bloemistencollectief The Wunderkammer leeft zich twee keer per jaar uit in deze tijdelijke kruising tussen een winkel en een galerie. Meersterbloemisten Florian Seyd en Ueli Signer beschikken namelijk niet over een vaste bloemenwinkel, maar verzorgen binnen de internationale top de styling en florale aankleding van hotels, restaurants, beurzen, evenementen en bruiloften.

De Shop for a Week is dan ook een bedevaartsoord voor iedereen die zich in eigen land graag onder laat dompelen in hun betoverend weelderige stijl. Het toneel dat de bloemisten daar voor kiezen is telkens een andere locatie in Amsterdam.

Binnen het thema Treasury richten Seyd en Signer zich op verzamelen, verzamelingen en schatten: gekoesterde objecten gevonden op een van hun vele reizen, gemaakt door bevriende kunstenaars of door henzelf gemaakt. Dit keer kunnen we zwart en wit verwachten als de basis van een winters wonderland, aangevuld met metaalkleuren als brons, goud, koper en tin. We vragen Florian Seyd hoe we zijn decoratieve stijl thuis toepassen.

Wat is de filosofie van uw bedrijf en waar vindt u inspiratie?
Ueli en ik hebben het geluk dat onze passie en liefde voor de decoratieve kant van de natuur ons werk is geworden. Ons bedrijf levert op maat gemaakte decoraties van natuurlijke materialen, zoals bloemen, planten, mineralen en taxidermie, aan particuliere en zakelijke klanten. Wij willen de natuur een stapje dichterbij brengen en mensen laten genieten van de wonderen van de natuur.
Inspiratie vind ik door te wandelen in de natuur, te reizen, lezen en door heel veel kijken! Fotoboeken met werken van kunstenaars, interieur of fotografie zijn verslavend voor ons.

Bij kerst hoort een kerstboom! Welke bloemen en planten passen nog meer bij een feestelijk winterwonderland?
Wij houden van Amaryllis – en dan vooral nieuwe wilde soortjes – en de Helleborus, ook wel de kerstroos genoemd. We vinden bovendien dat een paar planten die beetje in vergetelheid zijn geraakt, zoals de prachtige Azalea (of Rododendrons) weer terug mogen komen! Niks is zo feestelijk als stralende bloemen op donkergroen blad.

Het thema van de Shop for a Week is Treasury. Wat is de grootste schat in uw eigen interieur?
Alle objecten die mooie herinneringen oproepen: een schilderij van mijn overgrootvader, een witte geitenkop die Ueli aan zijn vader laat denken en onze kleine verzameling sculpturen van Klaus Dupont.

Op welke manier haakt u in op trends?
Trends… het is niet mijn favoriete woord. Wij doen wat wij mooi vinden. Natuurlijk worden we wel geïnspireerd door de tijdgeest en kijken we wat er gebeurt in mode en interieur.

Past uw stijl van decoreren bij iedere woonstijl?
Niet bij alles, wel bij veel! Ieder huis leeft op met bloemen en planten: natuurlijke decoratie is tijdloos en verveelt nooit!

Perscentrum Wonen besteedt niet alleen met kerst, maar het hele jaar door graag aandacht aan mooie bloemdecoraties en bijzondere interieurstyling. Hoe haakt u in op de verschillende seizoenen?
Seizoenen houden ons scherp en maken ons werk bijzonder! Iedereen kijkt uit naar de eerste asperges. Wij hebben dat met pioenen, de eerste buitenrozen, de eerste bessen. Zo ontstaan bloemwerken van het moment in plaats van standaard arrangementen zonder ziel.

Wat is uw top 3 aan stylingadviezen voor het gebruik van groen of andere natuurlijke elementen in het interieur?

1. Durf voor groot te gaan! Zet een grote plant of een groot boeket neer, of juist heel veel kleine dingen bij elkaar die een groot geheel vormen. Een beetje extreem zorgt voor een groots effect.

2. Gebruik seizoenen en leef met de natuur mee. Heb je een tuin, dan moet je lekker veel zelf plukken.

3. Leg verzamelingen aan: één schelp is mooi, maar een verzameling staat sterker en mooier in het interieur. Dat is met veel dingen zo: begin een cactusverzameling, verenverzameling, etc.

Tot slot zijn we benieuwd naar de do’s en don’ts wanneer we ons huis in kerstsferen hullen. Waar moeten we op letten?
Er zijn geen dos en don’ts: do wat jezelf lekker vindt! Probeer wel een thema te bedenken. Witte winterkerst, rode bessenkerst, gouden kerst….. en houd je aan het thema. Meng niet te veel kleuren en stijlen.

Tot slot: echte kaarsen zijn een must voor de kerst!

Bron: Perscentrum Wonen