Maak je woonkamer klaar voor de zomer!

Maak je woonkamer klaar voor de zomer!

6 juni, 2018

De zomer staat voor de deur en het zonnige voorjaar van 2018 voorspelt veel goeds! Tijd om je woonkamer alvast zomer-proof te maken. Want, wat is er lekkerder dan een fris, licht en zomerse inrichting in de vrolijkste maanden van het jaar? In deze blog lees je hoe je jouw woonkamer klaarstoomt voor het mooie weer.

Voeg kleur toe in je interieur
De zomer associëren we met vrolijkheid en bij vrolijkheid denk je al snel aan kleuren. In de komende maanden maak je jouw woonkamer speelser door felle, sprekende kleuren te gebruiken. Wil je liever wat meer rust in huis? Kies dan voor verschillende pastelkleuren. Door verschillende pastelkleuren te gebruiken, wordt de ruimte opgevrolijkt maar zullen de kleuren niet overheersen. Wij vinden hoe meer kleur hoe vrolijker!

Haal buiten naar binnen
Door binnen gebruik te maken van natuurlijke elementen, haal je buiten naar binnen. Denk aan meubels van rotan, hout, bamboe of riet. Deze materialen verbinden niet alleen de tuin met de woonkamer maar creëren in huis sfeer en gezelligheid. Ook met accessoires zoals rieten of betonnen bloempotten, een schommelstoel van buiten kunnen ervoor zorgen dat de tuin en woonkamer een geheel worden.


Fleur je huis op met bloemen
Je haalt de zomer pas echt in huis met bloemen! Bloemen fleuren letterlijk en figuurlijk je interieur op. Koop een mooie grote bos of stel er zelf één samen met bloemen uit de tuin. Zet ze in een mooie vaas op het midden van de tafel en laat de kleuren van de bloemen spreken!

Zelf aan de slag met een zomerse inrichting? Maak een afspraak bij ons Woonadviescentrum of kom langs WOOON Leiderdorp om nog meer inspiratie op te doen.