Woonmodetrend Tartan Twist

Woonmodetrend Tartan Twist

12 april, 2018

Deze winter vieren we de tartan! We zagen de ruit bij Céline en Chanel, maar niet alleen onze kleding gaat geruit. In het interieur zijn ruiten niet traditioneel, maar fris en tegendraads. Een beetje zoals de Schotten zelf! Met beige, bruin en accenten in fuchsia, lila, zonnebloemgeel, terra en rood maken we er een kleurrijk feestje van.

Do the Tartan Twist!

Klassiek met een twist

Stoffen definiëren deze trend. Voor een speels en kleurrijk geheel combineer je verschillende tartans en diverse frisse tinten op tafelkleden, plaids en kussens. Klassiek textiel met een twist vind je onder andere bij het ETC Expo in Culemborg.

Kilt goes wild

De Keltische cultuur herleeft met een veelheid aan tartans: de geruite wollen stof van de Schotse kilt. Van de Abercrombie- en Anderson- tot de Baird-, Barclay- en Borthwick-ruit. En van een verfijnde tot een grove ruit.

Tartan 2.0

Het klassieke interieur danst van trots met zo veel dynamische dessins van verschillende Schotse ruiten. Breng warmte en karakter in huis met een fijne oorfauteuil geheel bekleed met tartan stof. Of laat een oude fauteuil, die versleten bank of een aantal kussens er opnieuw mee bekleden. De lampenkap heeft een ruitpatroon gekregen met behang Tartan van Cole & Son. Het ontwerp is van modeicoon Vivienne Westwood, die de klassieke tartan eerder al toepaste in een eigentijdse punk en grunge stijl.

Tartan Twist in 5 stappen

Kleuren: Beige en bruin in de basis, met frisse accenten en minder voor de hand liggende kleurcombinaties: fuchsia met rood, lila en terra, zonnebloemgeel met grasgroen en hemelsblauw.

Dessins: De ruit regeert! Speel met verschillende Schotse ruitpatronen; van verfijnde tartans op kussens tot XXL ruiten op bekledings-stoffen.

Materialen: Met donker houten meubelen en vloeren heeft het Tartan Twist interieur een klassiek en warm karakter. Textiel zorgt voor een knusse sfeer en is cruciaal voor de kleuraccenten.

Accessoires: Serviesgoed, vaasjes en kandelaars hebben een subtiel ruitpatroon of een gouden randje.

Must haves: Vloerkleden, schapenvachten op de bank of het bed en textiel met Schotse ruit zorgen voor die knusse Highlands sfeer.

Bron: Perscentrum Wonen