Ronde tuintafel buiten.png
 

Wooninspiratie uit Italië

Met het einde van de zomervakantie in zicht, keren velen van ons terug van een zonnige vakantiebestemming zoals Italië. Maar zodra we weer thuis zijn, begint het verlangen naar die heerlijke ambiance snel de overhand te nemen. Zelfs als je dit jaar hebt besloten om thuis te blijven, kan dat gevoel van een onvergetelijke vakantiesfeer blijven hangen. Dit is hét moment om je interieur een nieuwe uitstraling te geven en een vleugje 'la dolce vita' toe te voegen aan je dagelijkse leven.

 

Het kleurenpalet van Italië

Terwijl je door het prachtige Italiaanse landschap reist, valt één ding onmiddellijk op: de groene omgeving. Van de golvende heuvels tot de prachtige cipressen, het groen roept een authentieke Italiaanse sfeer op die je kunt weerspiegelen in je eigen interieur. Maar wat Italië in de zomer echt uniek maakt, zijn de schitterende goudgele tinten die het landschap sieren. Om die onmiskenbare Italiaanse sfeer in je huis te brengen, kun je de warme tinten van olijfgroen en goudgeel combineren. En laten we vooral de adembenemende meren, kustlijnen en eilanden van dit land niet vergeten. Een vleugje blauw is hierbij onvergetelijk in het Italiaanse kleurenpalet. Meng blauwe nuances met andere kleuren die je associeert met het water, zoals beige, grijs, bruin en wit. Dit zorgt namelijk voor rust in je interieur. Dompel jezelf onder in de wereld van 'la dolce vita' en breng het gevoel van een Italiaanse zomer naar jouw eigen huis!

Een woonkamer in aardetinten.pngBeeld: Goossens

Rustieke elegante meubels

Een Italiaans landschap wordt gekenmerkt door prachtige wijnranken en eeuwenoude olijfgaarden, waarvan de bomen vaak honderden jaren oud zijn. Om deze authentieke Italiaanse sfeer naar je eigen huis te halen, hoef je alleen maar het houten assortiment van bijzettafels, wijnrekken en wandplanken toe te voegen. Combineer het solide hout met moderne accenten om zo een eigentijds interieur te creëren dat de perfecte balans tussen traditie en moderne stijl vindt.

Salontafel Otik (1).pngBeeld: Goossens

Italiaanse kleuren

Overal in Italië vind je huizen die zijn opgefleurd met vrolijke kleuren zoals rood, geel, roze en oranje. De Italianen deinzen in ieder geval niet terug voor gewaagde kleurkeuzes. Deze kleurrijke paletten dragen bij aan een vrolijke en levendige sfeer. Hoewel het in Nederland niet realistisch is om je huis in alle kleuren van de regenboog te verven, kun je binnenshuis wel je creatieve kant volledig tot uiting brengen. Experimenteer met het schilderen van je muren in levendige kleuren (één of meerdere) of kies voor een subtielere aanpak door kleurrijke decoraties en kunstwerken aan je muren toe te voegen.


Leren fauteuil.png

Beeld: Goossens

La Dolce Vita in eigen tuin

Tijdens de zomer zijn Italianen vaak buiten te vinden, onder de schaduw van bomen op dorpspleinen of in lokale gezellige cafés. Haal deze levensstijl naar je eigen tuin door een knusse zithoek te creëren waar je samen met vrienden en familie uitgebreid kunt genieten. Zorg voor voldoende schaduw met bomen en schaduwdoeken. Overweeg ook om een buitenkeuken in te richten, zodat je de hele dag in je Italiaans geïnspireerde tuin kunt doorbrengen.

Tuin met zwarte parasol.pngBeeld: Goossens

Kom langs bij WOOON Leiderdorp en laat onze interieuradviseurs je inspireren! Samen geven we jouw woonruimte de tijdloze charme van La Dolce Vita. Zien wij je snel?