2SANIDUMPcoger.jpg

Welk bad past het beste bij jouw badkamer?

Ontspannen in een geurende schuimmassa is en blijft een verwennerij! Ondanks dat een stomende regendouche een heerlijk alternatief is, is het imago van het bad onlosmakelijk verbonden met ontspanning en rust. En dankzij de innovatieve materialen, de slimme vormen en de gave extra opties is er voor elke badkamer een geschikt bad te vinden! Lees mee en ontdek welk bad het beste bij jouw wensen en badkamer past!

Een vrijstaand bad; het ultieme gevoel van luxe

vEen vrijstaand bad, wie droomt daar niet van? Het geeft je badkamer in een handomdraai een luxe uitstraling. Wat betreft de vorm, afmetingen, maar ook qua stijl heb je oneindig veel mogelijkheden om jouw klassieke, moderne of landelijke badkamer te voorzien van een vrijstaand bad. Waar je vroeger een vrijstaand bad op pootjes veelal in klassieke badkamers terug zag komen, is het assortiment zo groot geworden dat er veel opties mogelijk zijn voor iedere stijl. Tip: wil je nog meer luxe uitstralen? Zorg er dan voor dat het bad vanuit elke kant voldoende ruimte heeft om in te stappen.

2SANIDUMP.jpg
Beeld: Sani-dump

Het inbouwbad is een klassieker onder de baden

Wil je graag het bad integreren in je badkamer? Kies dan voor een inbouwbad waarbij je het bad kunt betegelen met de vloer- of wandtegels. Op deze manier kun je het bad écht onderdeel maken van jouw badkamer. Bij het uitzoeken van het juiste ligbad is het belangrijk dat je rekening houdt met de mogelijkheden die de ruimte biedt en natuurlijk jouw lengte! Wanneer de hele familie staat te springen om te badderen, kies dan voor een extra diep ligbad. Hierdoor voorkom je koude knieën bij de langste familieleden.

Baden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, daar vertellen we je straks meer over. Zo is het gebruik van acryl de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Mede door de antipslip en de badwand in de rug warmer aanvoelt. Villeroy & Boch, verkrijgbaar bij Sanidump, weet hier met de Quaryl® collectie perfect op in te spelen. De combinatie van pure en zuivere kwartskristallen en hoogwaardig sanitair-acryl voelt erg prettig aan, is bijzonder sterk en ook nog eens duurzaam!

2SANIDUMP1.jpg
Beeld: Villeroy & Boch, verkrijgbaar bij Sani-dump

Douchebad; bad en douche in één

Heb je een kleine badkamer en zou je graag de luxe van een bad willen en het praktische van een douche? Dan is een douchebad dé oplossing. Een douche is met verschillende typen baden te combineren. Denk hierbij aan een lig-, hoek- of zitbad. Ons advies is om te kiezen voor twee verschillende kranen: een badkraan om het bad mee te vullen en één waardoor je staand kunt douchen.

De verschillende materialen

De volgende stap bij het kiezen van een bad is de keuze van het materiaal. Hiermee wordt niet alleen de uitstraling van jouw bad bepaald, maar ook de gehele beleving eromheen. Een kunststof bad wordt het meeste verkocht voor in de badkamer, waarvan acryl de meest bekende variant is. Mede doordat acryl comfortabel en warm aanvoelt kun je extra lang genieten van een heerlijk ontspannen bad. Ook zorgt kunststof ervoor dat het water niet snel afkoelt. Naast kunststof kun je kiezen voor Solid Surface. Dit materiaal is redelijk nieuw op de markt en daarnaast ongekend populair door de mat witte, satijnen uitstraling.

White accents in coloured bathrooms.jpg
Beeld: Villeroy & Boch, verkrijgbaar bij Sani-dump

Eerder schreven wij over de Quaryl collectie van Villeroy & Boch. Dit materiaal kan verwerkt worden in tal van vormen en desings, waardoor unieke en strakke ontwerpen mogelijk zijn. Quaryl baden zijn zeer krasvrij en daarnaast makkelijk in onderhoud! Tijdens het baden voelt het bad glad en aangenaam en biedt een uitstekende thermische isolatie.

Uiteraard zijn er nog meer materialen beschikbaar om jouw bad de perfecte look te geven. Kom vooral langs bij Sani-dump om de verschillende materialen te voelen, zien en laat je adviseren door onze vakkundige experts. Geïnspireerd geraakt en wil je graag een bad in jouw badkamer? Kom langs bij WOOON Leiderdorp. Onze adviseurs helpen je met plezier om al jouw vragen te beantwoorden en de juiste keuze te maken.