Japandi woonstijl.jpg
 

Interieurtrends van 2024

Met de start van het nieuwe jaar is het nu het ideale moment om je interieur te vernieuwen en een frisse uitstraling te geven. Het lijkt er sterk op dat 2024 een jaar wordt waarin we ons laten inspireren door duurzame keuzes op het gebied van meubilair en organische vormen in ons interieur omarmen, waaronder het gebruik van zachte en ronde lijnen. Denk hierbij aan het gebruik van zachte en ronde lijnen. In deze blog nemen wij je mee in de interieurtrends van 2024, zodat jij alvast wat inspiratie op kunt doen voor je eigen interieur. Ben jij klaar om te lezen wat er allemaal gaat komen?

Woontrend Flow.jpgBeeld: Goossens

Curved lines

Curved Lines is een trend die je bijna in iedere woonstijl kunt toepassen. Het gaat hierbij vooral om organische vormen. Denk aan de ronde en ovale eettafels die we in 2023 al veel zagen. Maar in 2024 gaan we nog een stapje verder met de ronde vormen en gebogen lijnen die terugkomen in ons meubilair.

Bij deze trend horen meubels met gebogen poten, ronde tafels, banken met zachte welvingen en fauteuils met organische vormen. Ook objecten zoals spiegels en lampen in organische vormen horen hierbij. Voor een mooi en rustig geheel laat je deze vormen op verschillende plaatsen terugkomen in je interieur!

Opbergkast Mabel (1).jpgBeeld: Goossens

Soft outdoor

Ben je een liefhebber van Urban Jungle? Dan kun je uitkijken naar de interieurtrend ‘Soft Outdoor’, waar groen weer helemaal in de spotlights staat. De soft outdoor-trend draait om het creëren van een binnenruimte die overgaat in de buitenomgeving. In tegenstelling tot de zware metalen die we eerder in de Urban Jungle zagen, verschuift de trend in 2024 naar licht eikenhout en verfijnde stalen afwerkingen. Hierin zien we dat marmer ook een comeback maakt, bijvoorbeeld in kleine tafeltjes. Binnen deze trend spelen natuurlijke materialen zoals hout, steen, riet, bamboe en andere natuurlijke elementen een centrale rol.  En natuurlijk mogen we de planten niet vergeten!

WOO--BLOG-.pngBeeld: Goossens

Modern Seventies

Bij ‘Modern Seventies’ kun je denken aan de sfeer van de jaren zeventig. Een kleurrijk decennium waar het met stoffen en patronen niet gek genoeg kon. In 2024 laten we de drukke prints achterwege. Wat je daarentegen wel zal terugzien zijn velvet stoffen, verticale houten latjes, grote comfortabele meubels en eigenzinnige vormen die een speelse draai aan je interieur geven. Het kleurenpalet bij deze trend bestaat uit mosterdgeel, avocado-groen, paarstinten en karamel. Deze retrokleuren worden vaak gecombineerd met kobaltblauwe tinten in accessoires, om een eigentijds gevoel te behouden en je interieur een beetje pit te geven.

Salontafel-Olivia.pngBeeld: Goossens

Sustainable living

De sustainable living-trend is gericht op een duurzame levensstijl die al wat jaren speelt maar ook in 2024 een hot topic blijft. Duurzaamheid is een hot topic, niet gek dus dat het ook binnen het interieur een trend is. Denk aan gordijnen gemaakt van petflessen, tapijt van oude visnetten en meubels van gerecycled hout!

Wil je meer weten over duurzame interieuropties? Lees dan de blog investeer in een duurzaam interieur voor duurzame interieur tips!

 

Doe inspiratie op bij WOOON 

Ben jij geïnspireerd geraakt door de trends voor 2024? Kom dan langs bij WOOON Leiderdorp en geef je huis een make-over die perfect aansluit bij de vernieuwende trends van 2024. Zien we je snel?