Totaalbed

test2.jpg

Maak je slaapkamer klaar voor het najaar

De dagen worden korter en buiten wordt het steeds kouder. Het najaar maakt langzaam zijn entree. Zeker wanneer de ‘r’ in de maand is kan onze weerstand en onze slaapkamer wel een extra boost gebruiken. Hét moment om jouw slaapkamer gezellig en knus te maken en om te toveren tot een warm nest. Met deze tips wordt een winterslaap wel heel aantrekkelijk!

Dé belangrijkste sfeermaker in de slaapkamer

Het bed is met stipt op nummer één het belangrijkste meubelstuk en sfeermaker in de slaapkamer. En met een goed dekbed kom je al een heel eind om jouw slaapkamer winterklaar te maken. Zo heeft elk dekbed een bepaalde warmteklasse en is bijvoorbeeld warmteklasse 1 ideaal voor de winter, omdat deze een zeer hoge warmte-isolatie biedt. Deze klasse is er zowel te vinden in een enkel dekbed, maar je kunt er ook voor kiezen om er eentje aan te schaffen met meerdere warmteklassen, oftewel een 4-seizoenen dekbed. De twee losse onderdelen kun je het hele jaar door gebruiken en vormen samen een heerlijk warm winterdekbed. Laat je door de slaapexperts bij Auping, Beter BedDorelanTempur, TotaalbedMorgana, Hästens en Swiss Sense adviseren welk dekbedovertrek het beste aansluit bij jouw slaapwensen.

auping.jpg
Beeld: Auping

Plaids en kussens voor de finishing touch

Ben je een echte koukleum en is een dekbed niet voldoende? Kies dan eens voor een sprei of plaid. Deze worden vandaag de dag niet alleen gebruikt als sfeermaker, maar ook als extra laagje warmte op bed. Een wollige sprei over het voeteneind maakt de winterproof slaapkamer-look helemaal af. Multifunctioneel dus!

Daarnaast is het voor de koude wintermaanden heerlijk om veel kussens in je slaapkamer te hebben. Het leuke hieraan is dat je de slopen hiervan eens in de zoveel tijd kunt veranderen en daarmee een hele andere sfeer kunt creëren. Zo kun je in de zomer kiezen voor frissere kleuren en in de winter voor warmte tinten en zachte stoffen. Is het niet heerlijk om bij wat sfeerverlichting weg te dromen onder een warm bontvelletje en een zee van zachte kussens?

accessoires.jpg
Beeld: Goossens

Warme voetjes met een zacht vloerkleed

Een zacht vloerkleed in de slaapkamer is heerlijk in de herfst- en wintertijd. Het kan dé ontbrekende schakel zijn, de finishing touch die alles bij elkaar brengt. Met een harde en koude vloer maakt een vloerkleed jouw slaapkamer compleet. Daarnaast verbetert een vloerkleed de akoestiek in de kamer en geeft het een warme uitstraling. Over warmte gesproken, de vloerkleden zijn de oplossing voor de winter om optrekkende kou vanuit de vloer tegen te gaan.

De meest voorkomende keuze is een hoogpolig vloerkleed, aangezien dit tapijt een hoog knuffelgehalte heeft en extra sfeer geeft in de slaapkamer. Tegenwoordig zien we naast hoogpolige vloerkleden ook vaker natuurlijke materialen voorbijkomen. Een goed voorbeeld hiervan is wol en jute, wat zorgt voor een warme uitstraling. Neem een kijkje bij onder andere Berg & BergGoossens, Homeliving XL en Rofra Home voor inspiratie. 

slaapkamer.jpg
Beeld: Swiss Sense

Voeg extra sfeer toe aan je slaapkamer

Verlichting is belangrijk voor het verzorgen van de sfeer. De kleur van de lichtbron heeft veel invloed op de warmte van een ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld in de winter beter kiezen voor warm licht in plaats van koud, om op deze manier meer sfeer te creëren in de slaapkamer en je niet gelijk klaarwakker bent als je een verlichte slaapkamer inloopt. Denk ook eens aan dimmers en verschillende soorten sfeerlampen. Met een dimmer bepaal je zelf de lichtsterkte en kun je dus altijd een cosy sfeer creëren. Laat je op onze woonboulevard inspireren door verschillende soorten lampen om jouw slaapkamer extra sfeer mee te geven!

sleepwell.jpg
Beeld: Goossens

Of je nu op zoek bent naar een hele slaapkamer make-over of toe bent aan een paar nieuwe accessoires, bij WOOON Leiderdorp kun je terecht voor een breed aanbod aan slaap- en woonwinkels om je slaapkamer helemaal najaarsproof te maken. Onze slaapspecialisten weten precies wat jij nodig hebt. Zien we je snel?