Screenshot 2022-07-19 at 14.08.png

3 stijlen voor echte interieurliefhebbers

De nieuwste trends op het gebied van wonen, unieke woonaccessoires en de combinatie van diverse stijlen: hier gaat het hart van interieurliefhebbers sneller van kloppen! En zeker in deze tijd, want in de huidige interieurwereld is niks te gek. Een woonstijl laat zien wie je bent, waar je van houdt en wordt gedefinieerd met ieder zijn eigen kenmerken. In deze blog zetten wij drie bekende stijlen voor je op een rijtje! Bij welke woonstijl voel jij je thuis?

Minimalistisch interieur

De afgelopen jaren hebben we een scala aan woonstijlen voorbij zien komen, maar vooral de modern minimalistische stijl is en blijft populair. Deze stijl is te herkennen aan de rust, eenvoudig en puurheid die de ruimte uitstraalt. Het draait allemaal om ‘less is more’. Strakke en neutrale vormen, weinig woonaccessoires en veel natuurlijk licht. Een basic, clean en strak interieur waarbij de meubels voornamelijk functioneel en praktisch zijn. Kleuren die we binnen deze stijl vaak terugzien zijn neutrale tinten, zoals wit, grijs en zwart. Maar ook veel bruintinten, waaronder het gebruik van hout, om zo meer warmte in jouw interieur te brengen. 

48620b24834c727b24f778f0986d1eeb.pngBeeld: Montel

Etnisch interieur

Een mooie reis kan je zoveel nieuwe energie én inspiratie bieden! En misschien ook wel voor in huis. Dit betekent niet dat je gelijk jouw interieur hoeft om te toveren tot een Egyptisch paleis, maar de sfeer van inspirerende culturen kun je op een gemakkelijke manier naar je eigen interieur halen. Door bijvoorbeeld souvenirs als accessoires te gebruiken creëer je een huis vol reisherinneringen en een afspiegeling van alle mooie reizen die je hebt gemaakt. 

Het bijzondere van deze stijl is dat je verschillende invloeden met elkaar kunt combineren, zodat je interieur een warme uitstraling krijgt. Zowel in materialen als in kleuren. Hout, aardewerk en natuursteen zijn bijvoorbeeld perfect te combineren met fellere kleuren. Een kleurrijke en wereldse omgeving! 

88b96b15096654f70dce9fba647c710f.pngBeeld: Sanders Wonen

Bohemian Chic

Heb jij een expressieve stijl? En durf jij de meest spontane combinaties te maken? Met aaibare stoffen, veel kleur en goud creëer je gemakkelijk een bohemian chic interieur. Samen met drukke, kleurrijke en vrolijke prints is deze stijl erg uitgesproken! Typisch voor een bohemian chic interieur: een bonte mix van materialen, stijlen en kleuren die op het eerste oog niet bij elkaar passen. Wat zij met elkaar gemeen hebben? Ze blinken uit in vorm en zijn allesbehalve doorsnee. Hierdoor creëer je een spannende match!

Veel gebruikte materialen binnen deze stijl zijn bamboe, rotan en hout, velvet en wol. Laat je creativiteit gerust de vrije loop, mixen en matchen is hierin het uitgangspunt! 

80f14aba78accadae62e2ae0e2c1877f-2.png
Beeld: Goossens

Bij WOOON Leiderdorp vind je alle woonstijlen onder één dak! Laat je door onze woonexperts adviseren om zo jouw eigen stijl te creëren. Zien wij je snel?