Zomerse verfrissing: style je woonkamer met zomerse accessoires

 

Het is bijna zomer! Hoogste tijd om je interieur te verfrissen met lichte kleuren, luchtige materialen en vrolijke prints. Met enkele eenvoudige toevoegingen en aanpassingen kan je jouw woonkamer een zomerse sfeer geven waar je het hele seizoen van geniet. Ben je benieuwd hoe je jouw woonkamer kunt stylen met lichte en zomerse accessoires? Laat je inspireren in deze blog! 

Woontrend Cutting Edge (1) 1.pngBeeld: Goossens

 

Luchtige materialen voor een zomerse twist

Linnen en katoen zijn ideaal voor een luchtige zomersfeer. Linnen absorbeert vocht en ventileert goed, waardoor het in de zomer perfect is voor kussens, plaids en gordijnen. Katoen biedt vergelijkbare voordelen, maar is vaak iets vriendelijker geprijsd. Door deze materialen te gebruiken, voeg je niet alleen comfort, maar ook een vleugje elegantie toe aan je interieur.

Slaapkamer in mediterrane sfeer.pngBeeld: Swiss Sense

 

Rotan en bamboe: natuurlijke schoonheid 

Naast zachte stoffen geven rotan en bamboe een natuurlijke en zomerse uitstraling aan je interieur Overweeg rotan lampen, rieten manden of bamboe jaloezieën voor een tropische sfeer die doet denken aan een chique strandtent.

Lichte slaapkamer met openslaande deuren2.pngBeeld: Swiss Sense

 

Lichte tinten voor een frisse look

Haal de warme tinten van een stranddag in huis met lichte, zomerse kleuren zoals beige, bruin, wit en lichtblauw. Voor een snelle en eenvoudige zomerse make-over van je woonkamer, kun je het beste focussen op accessoires. Denk aan kussens, plaids en vazen in deze tinten. Wil je de strandsfeer nog meer benadrukken? Kies dan voor behang met een palmmotief en zachte vloerkleden. Zachte stoffen en ton-sur-ton zandtinten creëren een rustige en ontspannen ambiance.

Woontrend Cutting Edge (2) 2.png

Beeld: Goossens

 

Vrolijke prints

Bij de zomer horen natuurlijk ook vrolijke kleuren en prints! Breng de zomer tot leven in je woonkamer met een mix van vrolijke prints. Ga voor  kleurrijke kussens en vazen of hang een gekleurde lijst met opvallende poster aan de muur, er zijn talloze mogelijkheden om je ruimte op te vrolijken met speelse motieven. Kies voor prints geïnspireerd door de natuur, zoals planten, bloemen en zonsondergangen, om een echt zomers gevoel te creëren. Met al die vrolijkheid begin én eindig je de dag opgewekt. 

Slaapkamer met warme kleuren 3.png

Beeld: Swiss Sense

 

Met deze eenvoudige tips transformeer je je woonkamer tot een zomerse oase waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de warme dagen en zwoele avonden. Dus haal die luchtige accessoires en vrolijke kleuren tevoorschijn en laat de zomer binnen!