Abstract Line Art _ Woman Line Drawing _ Abstract Line Art Print _ Bedroom Wall Art _ Artistic Female Body _ Minimal Poster _ Set of 3.jpegEen vrouwelijke touch in de slaapkamer 

De wereld van woninginrichting is voortdurend in beweging, nieuwe trends komen en gaan. Een opvallende trend die de afgelopen tijd steeds meer terrein wint, is de 'feminine touch' in het interieur, vooral in slaapkamers. Deze stijl omarmt vrouwelijke vormen, sierlijke prints en een harmonieus kleurenpalet om een warme en elegante sfeer te creëren. Laten we dieper ingaan op deze intrigerende trend en ontdekken hoe je je slaapkamer kunt transformeren in een oase van vrouwelijkheid.

Vrouwelijke vormen

Een belangrijk kenmerk van de feminine touch in de slaapkamer zijn vrouwelijke vormen.  Zachte en afgeronde contouren voegen een vleugje elegantie en gratie toe aan de ruimte. Kies voor een bedframe met gebogen lijnen of een gestoffeerd hoofdeinde met zachte rondingen. Daarnaast kunnen afgeronde spiegels, hanglampen en kastdeuren met, oftewel het toepassen van organische vormen, een uitnodigende en serene omgeving creëren. Perfect voor de nodige ontspanning!

Lichte-slaapkamer-inspiratie.png

Beeld: Goossens

Sierlijke prints

Een andere manier om de ‘feminine touch’ in je slaapkamer te brengen, is door gebruik te maken van sierlijke prints. Denk aan delicate bloemenpatronen, romantische damastmotieven of subtiele strepen op beddengoed, gordijnen en decoratieve kussens. Deze prints voegen een vleugje verfijning en vrouwelijkheid toe aan de ruimte. Door verschillende materialen en prints te combineren, creëer je een interessant visueel contrast. Kies voor zachte kleuren, zoals pastelroze, lichtblauw of zachtgeel om de sierlijke prints te accentueren en een rustgevende ambiance te behouden.

Screenshot-2022-07-18-at-10.53.19-SWISSSENSE.png

Beeld: Swissense

Kleurenpalet

Kleur speelt een essentiële rol bij het creëren van een vrouwelijke sfeer in de slaapkamer. Kies voor een kleurenpalet dat geïnspireerd is door de natuurlijke tinten van bloemen, zoals zachtroze, lavendel, perzik en mintgroen. Deze kleuren stralen zachtheid en tederheid uit en zorgen voor een rustgevende ambiance in de slaapkamer. Combineer deze tinten met neutrale kleuren zoals crème, beige of lichtgrijs om een gebalanceerd geheel te creëren. Voeg metallic tinten, zoals goud of koper toe voor een vleugje glamour aan de slaapkamer.

Landelijk-chique-slaapkamer-vol-roze.png

Beeld: Goossens

Geïnspireerd geraakt door deze opkomende trend ‘feminine touch’? Of je nu kiest voor subtiele details of een totale make-over, met de feminine touch voeg je een vleugje zachtheid en verfijning toe aan je slaapkamer. Kom langs in de winkel en laat je inspireren door één van onze adviseurs. Zien we je snel?