Screenshot-2022-06-10-at-15.05.57-GOOSSENS.png
Interieuradvies nodig? Wij geven je een aantal tips!

Jouw huis, jouw interieur; daar leef je in! Om het woongenot te benutten kan je soms wel wat advies van een interieurstylist gebruiken. Maar hier hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. In deze blog geven wij je graag wat tips die je op alle meubels en accessoires kunt toepassen. Dan kan je daarna altijd nog de keuze maken!

Ronde vormen zijn onmisbaar

Iedereen kent verschillende vormen in een interieur, maar wist je dat je met een andere vorm een totaal andere belening in een ruimte kunt creëren? In de meeste gevallen wordt er gekozen voor strakke lijnen en rechthoekige meubels. Maar wanneer je kiest voor ronde vormen worden strakke lijnen doorbroken en breng je speelsheid in je interieur. Een ronde eettafel, een sofa die rond afloopt en accessoires zoals kussens en vaasjes; ze geven optisch meer ruimte, maakt je huis knusser en brengt balans. Dé reden dat je ronde vormen als interieurtrend in 2023 terugziet.

295987550_5461890843858688_2010102294649966390_n.pngBeeld: Goossens

De regel van drie

In je interieur draait alles om het vinden van de juiste balans. Hoe creëer je nou dat perfect gestylde hoekje? Om het je een stuk gemakkelijker te maken is er de regel van drie. Dit beteken dat je alles bundelt in drietallen; van drie kandelaars tot een variatie aan accessoires, een handig hulpmiddel voor de basis van je interieur. Je kunt deze regel zowel toepassen op meubels, kleuren in je huis als accessoires. Uiteraard kun je deze regel ook toepassen op een cluster van vijf of zeven items. Beter gezegd, houd oneven aantallen aan om een speels maar vooral rustig effect te creëren.

Screenshot-2022-06-10-at-16.55.56-MONTEL-(1).pngBeeld: Montel

Variatie in hoogtes

Veel meubels zijn laag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bank, een eet- of salontafel; ze komen allemaal ongeveer tot dezelfde hoogte. Hierdoor heb je niet echt een eyecatcher die eruit springt. Kies daarom ook eens voor een hoger meubel, want door verschil in hoogte te creëren maak je een interieur spannend en geeft de ruimte meer dynamiek. Zo kun je bijvoorbeeld een hoge living plant combineren met een middelgrote poef. Hang hierbij een grote poster aan de muur en zo heb je gelijk een speelse en unieke hoek in jouw woning!

Screenshot-2022-06-21-at-09.11.49-MONTEL.pngBeeld: Montel

Combineer verschillende materialen

Door het combineren van verschillende materialen en texturen maak je jouw interieur levendiger. Denk bijvoorbeeld aan een houten keuken met een betonnen werkblad of een gietvloer met een wollen kleed. Zoek diversiteit in de materialen, zoals kussenstoffen als linnen of grof gebreide kussens. Een leuke toevoeging om op deze manier koude en warme materialen met elkaar te combineren!

Screenshot-2022-02-03-at-09.40.02-MONTEL.pngBeeld: Montel

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze tips en kan jij niet wachten om jouw interieur een frisse make-over te geven? Of je nu graag zelf wilt stylen of advies nodig hebt; door de veelzijdigheid aan winkels hebben wij een diversiteit aan experts! Zien wij je snel?