Rustic-vibes_-een-bohemian-interieur-met-rotan-meubels-(1).pngHoe verminder ik galm in huis? 4 tips om dit te verhelpen! 

Heb je last van hinderlijke galmen in huis? Wordt het geluid van de televisie in elke kamer gehoord en verstoort het je rust? Geen zorgen, want je hebt de oplossing binnen handbereik: het verbeteren van de akoestiek in huis. Vaak ligt de oorzaak van dit probleem bij de "harde" elementen in je woning, zoals gestuukte wanden, harde vloeren en zelfs raamdecoratie. Gelukkig hoef je niet lang te wachten op een rustige en stille omgeving. Met behulp van deze handige tips kun je snel en eenvoudig de akoestiek in huis verbeteren. Dus zeg gedag tegen hinderlijke galmen en ongewenst geluid, en geniet weer optimaal van een rustige leefomgeving.

Tip 1: Kies voor zachte raambekleding

Thuiskomen na een lange werkdag en genieten in een oase van rust is een heerlijk gevoel. Een plek waar je kunt ontspannen en alle stress van je af kunt laten glijden. Maar wat als storende geluiden van buitenaf constant je rust verstoren? Gelukkig is er een simpele oplossing: kies de juiste raambekleding.

Het gebruik van zachte raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld gordijnen, kunnen een wereld van verschil maken. Deze stijlvolle opties voegen niet alleen een vleugje elegantie toe aan je interieur, maar hebben ook praktische voordelen. Ze hebben namelijk de eigenschap om geluid te absorberen en te voorkomen dat het zich door de ruimte verspreidt.
Beige-bank.pngBeeld: Goossens

Tip 2: Stilte onder je voeten

Stel je eens voor dat je door je huis loopt op een zachte en veerkrachtige vloerbedekking. Het geluid van je voetstappen wordt gedempt en verzacht, waardoor de ruimte stiller aanvoelt. Of je nu in de gezellige woonkamer bent of in een knusse slaapkamer, een kamerbreed tapijt of een vloerkleed draagt bij aan een rustige en comfortabele ambiance.

Moderne-eetkamer.pngBeeld: Goossens

Tip 3: Verbetering met wandbekleding

Denk eens over na om behang of wandbekleding aan te brengen in je ruimte. Naast het creëren van een visueel aantrekkelijke omgeving, biedt wandbekleding ook een oplossing voor akoestiekproblemen. Met behulp van dikker behang en reliëfpatronen kun je geluid absorberen en ongewenste echo's in de ruimte voorkomen.

Daarnaast bestaat er wandbekleding die speciaal is ontworpen om geluid te dempen, kun je de akoestiek in je huis aanzienlijk verbeteren. De toevoeging van textuur en dikte aan de muren zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd en niet worden weerkaatst. Dit voorkomt ongewenste echo’s in de ruimte.

Rustic-vibes_-een-bohemian-interieur-met-rotan-meubels.pngBeeld: Goossens

Tip 4: Groen in huis

Zou je graag wat meer stijl willen toevoegen aan je interieur? Dan kun je overwegen om wat planten in je interieur op te nemen.

Het toevoegen van planten aan je interieur is niet alleen een prachtige manier om aan je leefruimte toe te voegen, maar het heeft ook positieve effecten op de akoestiek. Planten hebben van nature een absorberend effect op geluidsgolven, waardoor het geluid wordt geabsorbeerd en de weerkaatsing ervan wordt verminderd.

Verbeter de akoestiek in je huis, waardoor je een oase van rust en stilte creëert in je eigen omgeving. Kom langs bij WOOON Leiderdorp en laat je inspireren door één van onze adviseurs. Zien we je snel?