654712d6403a09df60d31d944556e694b.jpg

Dé tuintrends van zomer 2022

Eten, spelen en relaxen deden wij graag al buiten, maar ook ons interieur verplaatsen we het liefst naar de tuin. En zo vraagt een nieuw tuinseizoen om nieuwe trends! Ga je voor stoer en rustiek of ontspannen en groen? Eén ding is zeker: er is ruimte voor diversiteit, duurzaamheid, eindeloze kleurencombinaties, maar vooral zorgeloos ontspannen! Welke tuintrend past bij het beste bij jou?

Een tropische oase in de tuin

Groen is de trendkleur van 2022. Niet alleen in de mode en op interieurgebied, maar ook in de tuin. Maak van jouw tuin een tropische oase door middel van een hoeveelheid aan planten in potten, hang- en klimplanten. Maar ook door groen als accentkleur te gebruiken. Bij deze trend geldt: more is more. Jouw ultieme groene oase heeft natuurlijk ook een plek nodig waar je kunt ontspannen. Dit kan in de vorm van een loungehoek of een comfortabele ligstoel waar je heerlijk in alle rust een boek kunt lezen. Een paar kleden, een parasol voor de nodige schaduw en zachte kussens zorgen ervoor dat jij hier prima een dagje kunt vertoeven. En dat gewoon in je eigen achtertuin!

a872bbacaa3ed7b6f687bab6162726b3.jpg
Beeld: Pinterest

Bohemian invloeden

De roots van deze trend ligt op het prachtige eiland Ibiza waar je direct in een oase van rust terechtkomt. Om een echt boho sfeertje te creëren zijn natuurlijke materialen en accessoires echt onmisbaar. Denk aan de materialen hout, rotan, bamboe of riet in combinatie met een licht kleurenpalet. Ligt deze trend precies in jouw straatje, dan kies je voor robuuste meubelen in een neutrale basistint. Combineer bijvoorbeeld een houten tafel met rotanstoelen in pasteltinten. Samen met een heerlijke hangstoel, plaid, kussens en planten maak je de bohemian stijl helemaal af. Bij deze trend hoef je zeker niet binnen de lijntjes te kleuren. Durf te mixen!

0b02b122d14193595b14a2529d802a7f.jpg
Beeld: Goossens

Zonovergoten en vol met kleur

Houd je van een kleurrijke en gezellige tuin? Dan past deze trend helemaal bij jou! Door de vrolijke kleuren, patronen en prints lijkt het net of het in jouw tuin altijd vakantie is. Kleurrijke bloemen en tuinaccessoires bepalen hierin de sfeer. Mix en match met verschillende kussens. Kleine, grote, vierkant en ronde varianten passen namelijk perfect samen. En gezellige lampjes of spots onder de boom mogen ook zeker niet ontbreken. Ze geven veel sfeer in de avond, ideaal als je lekker lang in de tuin wilt blijven zitten. En voor het echte vakantiegevoel mag de barbecue natuurlijk niet ontbreken!

Naast planten en accessoires nog meer kleur? Het schilderen van een buitenmuur of schutting is een stijlvolle manier om jouw tuin meer kleur te geven. Dit hoeft niet gelijk een knalkleur te zijn, maar combineer de kleuren uit je woonkamer met buiten. Je kleurrijke missie is zeker geslaagd!

5074446e213445e5721899c1bdc99025.jpg
Beeld: Kave Home, verkrijgbaar bij Goossens 

Zin om met je tuin aan de slag te gaan en mee te gaan met de trends? Bij Wooon Leiderdop kun je terecht voor alle soorten tuinstijlen, lounge- en tuinsets, accessoires en meer. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Buitenhof Tuinmeubelen, Goossens of één van onze andere woonwinkels. Onze stylisten en adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag met je tuin. Tot snel!