dfb0e044e2eafad31725f32b02ab2260.jpg

Dit zijn de woontrends die we in 2023 terug gaan zien

Ben je nieuwsgierig naar de woontrends van volgend jaar? In deze blog onthullen we dé kleur van het jaar, halen we duurzaam design in huis, krijgen we geen genoeg van de minimalistische woonstijl en smelt ons interieur samen met buiten. Lees je mee?

Kleur van het jaar: Lavendel

Het komende jaar zijn we op zoek naar rust en positiviteit. Welke inspirerende kleur uit de natuur past daar beter bij dan lavendel? Deze tint is niet volledig nieuw in het interieur, maar iets wat we al vaker terug zien komen. Door de blauwe pigmenten, wat een koele uitstraling geeft, kun je deze kleur perfect combineren met warmte tinten als okergeel, terracotta en andere aardetinten. Lavendelkleurige muren geven de ruimte een opvallende stijl. Wil je niet gelijk met de kwast in de weer gaan? Kies dan voor accessoires in deze tint.

dfb0e044e2eafad31725f32b02a1b2260.jpg
Beeld: Pinterest

De Japandi woonstijl blijft groot favoriet

Misschien heb je er wel eens van gehoord; de Japandi woonstijl is vandaag de dag enorm gewild en ook terug te zien in de collecties van 2023. Met de organische vormen, natuurlijke materialen en basic tinten slaat deze stijl een brug tussen het Noorse Hygge en het Japanse Wabi-sabi. Doorvertaald in het interieur kun je enerzijds denken aan een stijl waar imperfectie, reinheid en natuurlijkheid centraal staan en anderzijds een warme, aangename en knusse sfeer. Kleuren als beige, crème en bruin passen hier goed bij, net als andere neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs met kleurrijke accenten in lichtroze, groene en blauwe tinten. De materialen die deze stijl omarmt zijn vooral, natuurlijk, zacht en comfortabel. Plaids, kussens, hout, je ziet het allemaal terugkomen. ­Wil je deze stijl in huis halen? Houd dan vooral de natuurlijke materialen en het knusse gevoel voor ogen. Het draait immers om sfeervol minimalisme.

dfb0e01144e2eafad31725f32b02ab2260.jpg
Beeld: Goossens

Een duurzaam interieur

Duurzaamheid wordt in 2023 niet alleen een trend, maar ook een levensstijl. Hergebruiken, recyclen en combineren. De verslechtering van de aarde levert daadwerkelijk daadkracht op waardoor we steeds meer kiezen voor het gebruik van duurzame materialen en unieke items die een tweede leven verdienen. We zullen meer gaan investeren in materialen met een langere levensduur, wat uiteindelijk de belasting op het milieu voorkomt. Het gemak van online bestellen maakt plaats voor het rondkijken in winkels naar de mooiste items voor in huis. Gerecycled glas, plastic, hout, papier, maar ook het gebruik van duurzame stoffen zijn enorm upcoming. Een hele goede ontwikkeling als je het ons vraagt!

dfb0e044e21eafad31725f32b02ab2260.jpg
Beeld: Bruynzeel Keukens

Natuurlijk en organisch

Buiten naar binnen halen, een trend die langzamerhand steeds meer samensmelt met ons interieur. Aardetinten zijn een hele mooie basis voor een lichter en rustiger interieur. Voor deze woontrend combineer je groene en natuurlijke tinten met planten, hout en natuursteen. Wil je de warmte van de natuur in huis halen? Ga dan voor aardetinten als oranje, oker en terra. Deze kleuren geven je het gevoel van het buitenzijn. Naast het gebruik van aardetinten worden er ook organische vormen toegepast. Deze doorbreken de rechte lijnen in je interieur en creëren een speelse look. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel in een ovale vorm in plaats van rond en vazen in bijzondere contouren. Ben je groot fan van organische vormen en wil je grootster uitpakken? Kies dan voor een vloerkleed of bank in deze vorm. 

dfb0e044e2eafad131725f32b02ab2260.jpg
Beeld: Lederland

Geïnspireerd geraakt? Bij WOOON Leiderdorp kun je terecht voor de nieuwste trends op het gebied van meubelen, accessoires, kleuren en meer. Onze vakkundige experts staan voor je klaar om, naar aanleiding van jouw wensen, je interieur in te richten!