goossens.jpg

Zo kies je het perfecte vloerkleed

Vloerkleden, ze zijn er in vele soorten, maten, kleuren en materialen. Een echte sfeermaker wat zorgt voor warmte, een persoonlijke uitstraling en een item wat zeker niet binnen jouw interieur mag ontbreken. Welk vloerkleed komt het beste tot zijn recht in jouw woonkamer? In deze blog geven wij je een aantal tips die je kunnen helpen bij de keuze van het perfecte vloerkleed.

De afmeting van je vloerkleed

Om de juiste inschatting te kiezen welk formaat vloerkleed het beste binnen jouw interieur past, heb je behoorlijk wat ruimtelijk inzicht nodig. Voor een goede indruk van de grootte kun je de woonkamer het beste afbakenen met bijvoorbeeld kranten of zeil. Kies je voor een groot kleed dat onder je zitmeubel doorloopt, of leg je deze juist in het midden van je zitgedeelte? Tip: tijdens de oriëntatie verkijk je je snel op de grootte en kleur van het kleed. Bekijk daarom het vloerkleed welke je op het oog hebt in de winkel en laat je adviseren door de woonspecialisten.

montel.jpg
Beeld: Montèl

Het juiste materiaal voor jouw woonsituatie

De functie en stijl zijn essentiële onderdelen voor de materiaalkeuze van het kleed. Zo kun je onder andere kiezen voor wol, jute, kokos en sisal, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen. Het voordeel van een wollen kleed is dat dit materiaal makkelijk te onderhouden is en blijft lekker lang en fris van kleur. Één van de unieke eigenschappen van wol is dat dit materiaal een temperatuur regulerende functie heeft en daarnaast uitermate sterk is. Vuil krijgt dan ook bijna geen ruimte om zich tussen de vezels te nestelen. Ideaal dus!

Een andere bekende speler op het gebied van natuurlijke materialen is katoen. Een erg kindvriendelijke keuze aangezien je dit materiaal gemakkelijk kunt wassen. Ze zijn lekker licht, luchtig en zijn er talloze mogelijkheden om te spelen met structuren, patronen en kleuren.

vloerkleed.jpg
Beeld: Goossens

Creëer een speels effect met verschillende vormen

Een rechthoekig vloerkleed is de meest gekozen vorm, maar uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden. Hierin kun je zelf experimenteren en variëren, maar voor wat houvast zijn er een aantal richtlijnen. Met een rond vloerkleed creëer je bijvoorbeeld een speels effect en verbreek je de strakke lijnen in huis. Liever een vierkant voerkleed? Deze vorm komt het beste tot zijn recht wanneer de woonkamer juist niet vierkant of rechthoekig is. Wil je vormen combineren? Door middel van vloerkleed layering, oftewel verschillende vloerkleden op elkaar te leggen, kun je hele gave combinaties maken.

tewst.jpg
Beeld: Montèl

Kies de juiste kleur van je vloerkleed

Vaak kiezen we een neutraal vloerkleed boven een kleurrijke variant om zo de rust te behouden in huis. Toch kan eentje in een opvallende kleur of patroon veel voor je ruimte doen, vooral als je een rustig interieur hebt. Zo heb je direct een eyecatcher te pakken die je woning direct opfleurt. Zorg er dan wel voor dat één of meerdere kleuren uit het kleed terugkomen in de ruimte. Zo creëer je eenheid en worden bepaalde accenten uitgelicht. Zo kan in een ruimte met veel planten, een groen vloerkleed bijvoorbeeld een mooie combinatie zijn.

bankblauw.jpg
Beeld: Goossens

Voor elke woonstijl en functie is er een bijpassend vloerkleed te vinden. Laat je bij WOOON Leiderdorp adviseren en inspireren. Zien we je snel?